Διαφορα

Χωρίς ρευστό η επαναλειτουργία της εστίασης

Η πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση που εξαγγέλθηκε ανοίγει... αργότερα!

Η πολυπόθητη επανεκκίνηση της εστίασης, μια μέρα μετά το Πάσχα, αν και έχει έναν θετικό συμβολισμό λόγω της Ανάστασης, συνδέεται με μια σειρά από δυσκολίες που αποτελούν τροχοπέδη στην δίκαιη και ομαλή επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα μετά από έξι μήνες «λουκέτου».

Η πιο μεγάλη δυσκολία φαίνεται να είναι η έλλειψη ρευστότητας, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η επανεκκίνηση προσδιορίζεται για τις 3 Μαΐου, χωρίς όμως να έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για τη διάθεση των 330 εκατ. ευρώ, κονδύλι που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο δράσης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης με κεφάλαια κίνησης κατά την επανεκκίνηση.

Ετσι, τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα τη στιγμή που οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν προμηθευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα κριθεί ποιες εταιρείες είναι επιλέξιμες και τι χρήματα θα λάβει η κάθε μια θα ενεργοποιηθεί στις 5 Μαΐου!

Υπενθυμίζεται ότι χρηματοδοτείται το 7% του τζίρου του 2019, το μέγιστο ποσό ενίσχυσης είναι 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ και στα βασικά κριτήρια είναι η μείωση ετήσιου τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019 πάνω από 30%.

Αν και η εκταμίευση απαιτεί χρόνο, είναι σαφές ότι εάν η πλατφόρμα ήταν ενεργή οι επιχειρήσεις εστίασης θα ήξεραν το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν και θα είχαν μια εγγύηση έναντι δυνητικών προμηθευτών προκειμένου να διαπραγματευτούν πιστώσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.