Διαφορα

Κορωνοϊός: Σοβαρά προβλήματα με τα self-tests

Με... υψηλά εμπόδια η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Με "αρρυθμίες" στη διάθεση των δωρεάν self-tests αλλά και στη δήλωση των αποτελεσμάτων τους γίνονται τα σταδιακά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Ο πολύ μεγάλος αριθμός όσων είναι πλέον δικαιούχοι των δωρεάν οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ προκάλεσε νέες αλλαγές στις ημερομηνίες κατά τις οποίες γίνεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία, για τις οποίες πολλοί δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. 

Η δε πλατφόρμα self-testing.gov.gr στην οποία δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ δεν ανταποκρινόταν προχθές και για κάποιες ώρες, λόγω της μαζικής εισόδου πολλών γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών και οι οποίοι χρειάστηκε τελικά να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση για το αποτέλεσμά του. 

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πολλές καταγγελίες πολιτών και για προβληματικά κιτ των αυτοδιαγνωστικών τεστ με άδεια δοχεία ορού.

Το Σάββατο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι από χθες έως και αύριο θα γίνεται δωρεάν διάθεση των δύο self tests στους δικαιούχους μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Οι δικαιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν τα τεστ από την Πέμπτη 13/5 έως και την Τετάρτη 19/5. 

Για την αλλαγή αυτή ωστόσο δεν ήταν ενήμεροι πολλοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα κάποιοι να απευθυνθούν στα φαρμακεία για να παραλάβουν τα τεστ.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.