Διαφορα

"Σάλος" με το βίντεο του συνεδρίου "γονιμότητας" (vd)

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το "προωθητικό" βίντεο συνεδρίου που αφορά τη "γονιμότητα και αναπαραγωγική αυτονομία"

Ειδικότερα, το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», είναι προγραμματισμένο για να πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2021, στα Ιωάννινα.

Μέχρι και χθες, το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα και τη στήριξη πολλών "επωνύμων", κρατικών φορέων αλλά και προσώπων που αντιπροσωπεύουν σημαίνοντες θεσμούς, όπως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι αντιδράσεις, όμως, που προκάλεσε το βίντεο στα social media, χαρακτηριζόμενο ως "σεξιστικό"- είναι, ίσως, η ηπιότερη έκφραση που χρησιμοποιήθηκε..-, έφερε την απόσυρση της στήριξης τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και της ΕΡΤ, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Από την πλευρά του, ο "ιθύνων νους" του συνεδρίου και γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος, δήλωσε τα εξής, σήμερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη:

Παρόλο που πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι λάθος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες, το αποσύραμε. Μπορεί να ακυρώσουμε το συνέδριο και ας βρει τρόπους η πολιτεία να ενημερώσει τις γυναίκες. Αυτό το σποτάκι δε λέει στη γυναίκα υποχρεώσου να κάνεις παιδί, αλλά ενημερώσου. Είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας.

 

 

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.