Διαφορα

Tα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Τι προβλέπεται για τους πυρόπληκτους και της Αρκαδίας.

Με πακέτο συνολικής αναμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής με τρεις άξονες παρεμβάσεων, ανεβαίνει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Οι δύο άξονες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού με κάποιες ελαφρύνσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μειώσεις εμμέσων φόρων, ελάφρυνση μισθωτής εργασίας, ενώ προβλέπονται μέτρα και για την ενίσχυση των πυρόπληκτων πολιτών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Επιπλέον, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα, με τη μετάταξή τους σε διαφορετική κλίμακα συντελεστή (από 13% σε 6% για ψωμί, γάλα, κρέας, ζυμαρικά, δημητριακά, καφέ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επίσης από το βήμα της ΔΕΘ επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Για τους πυρόπληκτους, προβλέπονται διευκολύνσεις όπως αναστολές πλειστηριασμών. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.