Διαφορα

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20%!

Για επιδότηση της μεγαβατώρας ρεύματος έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών.

Στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την 85η ΔΕΘ προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% και επιδοτείται κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι "το οικονομικό επιτελείο έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία περισσότερου πλούτου και τη δίκαιη κατανομή αυτού. Την τελευταία διετία, πετύχαμε συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους". Και σημείωσε: "Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2021 να διαμορφώνεται στο 5,9%, καλύπτοντας περισσότερο από τα 2/3 της ύφεσης του 2020. Συμπλήρωσε δε ότι η εν λόγω εκτίμηση ενδεχομένως να αποδειχθεί και συντηρητική.

Το ύψος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανέρχεται στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021, ενώ το κόστος των επιπλέον μέτρων τόνωσης διαμορφώνεται πλέον στα 3,5 δισ. ευρώ για το 2021 – 2022. Οι συνολικές παρεμβάσεις, τέλος, κυμαίνονται στα 47,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020 – 2022.

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώνονται σε 4 δισ. ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2021.

"Μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται ότι η επίτευξη αυτών των στόχων είναι απολύτως ρεαλιστική", είπε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ότι "οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, υπηρετώντας συγκεκριμένες προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής και επιβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση διαθέτει συνεκτικό σχέδιο".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.