Διαφορα

Οικονόμου για άνοιγμα σχολείων: 1.000 -1.500 θετικά self test

Πρόθεση της κυβέρνησης να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου επέστρεψαν χθες στα θρανία και από τα περίπου 800.000 self test που έγιναν, βρέθηκαν 1.000 με 1.500 παιδιά θετικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία.

Αναφορικά με το κίνητρο των 50 GB στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως τα data θα κομίζονται κατόπιν βεβαίωσης του γονέα στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο στο gov.gr

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως για το θέμα της εισόδου ανηλίκων στους κλειστούς χώρους εστίασης, θα γίνεται με self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με rapid test 48 ωρών για εκείνα 12-17 ετών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.