Διαφορα

Κάθειρξη 7 ετών για κλοπή κυψελών μελισσών σε Αρκαδία-Μεσσηνία

Πως σχολίασε την απόφαση ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας Λακωνίας και Αρκαδίας.

Μία από τις πιο βαριές ποινές για ζωοκλοπή επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για την κλοπή δεκάδων κυψελών με μελίσσια από Μεσσηνία και Αρκαδία από το 2005 έως και το 2011.

Ο κατηγορούμενος μελισσοκόμος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών και το δικαστήριο είχε αποφασίσει τότε να μείνει ελεύθερος, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τώρα και το Πενταμελές Εφετείο τον έκρινε ένοχο για ζωοκλοπή κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, την οποία πρέπει πλέον να εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μελισσοκόμοι που είχαν πέσει θύματα κλοπής, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας Λακωνίας και Αρκαδίας Γιώργος Λάγιος, τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις χρειάζονται για να λειτουργούν αποτρεπτικά σε όποιον εποφθαλμιά τις περιουσίες τους, που είναι εκτεθειμένες στην ύπαιθρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.