Διαφορα

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους

Φωτογραφία: moh.gov.gr

Η κυβέρνηση επιστράτευσε τα "μεγάλα όπλα" για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν...

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Οκτωβρίου, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σε μια προσπάθεια να τονωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα- που, ως γνωστόν, έχει "τελματωθεί"- μέσω της παράθεσης των υφιστάμενων στατιστικών στοιχείων από ενάρξεώς του. 

Κύριο σημείο η επισήμανση πως τα κρούσματα που αφορούν εμβολιασμένους είναι λογικό ν' αυξάνονται και δεν αποτελεί αυτό "δικαιολογία" για όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν, θεωρώντας τα εμβόλια αναποτελεσματικά.

Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες είπε ο κ. Τσιόδρας.

Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Όπως εξήγησε, η μελέτη έγινε από την ανάγκη να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων και κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε παρερμηνείες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά. Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές, όπως είπε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.