Διαφορα

Συνέδριο για το περιβάλλον από ΕΚΠΑ και ΚΕΔΕ στην Ήπειρο

Φωτογραφία: bourazani-wild-life-resort-konitsa.ibooked.gr

Δελτίο τύπου – Ανακοίνωση συνεδρίου

 

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, με την ιδιότητα του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ (United Nations Academic Impact- UNAI) για τον 7ο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης (SDG7) συνδιοργανώνει με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την 1η Διεθνή Συνάντηση «International Forestation Initiative» στο Μπουραζάνι στις εγκαταστάσεις του Wild Life Resort, στο διάστημα 12-13 Νοεμβρίου 2021. 

Στόχοι της συνάντησης είναι:

Η προώθηση  της Πρωτοβουλίας (“75UN – 75 Trees UNAI SDG7”) φύτευσης δένδρων σε αστικό, περιαστικό και δασικό περιβάλλον από την τοπική αυτοδιοίκηση, νομικές οντότητες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ιδιώτες

H παρουσίαση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων

H διερεύνηση των όρων και των προοπτικών έκδοσης πιστοποιητικών δέσμευσης CO2 από τα δένδρα

H προώθηση των διαδικασιών οικονομικής ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας στις χώρες του ΟΣΕΠ και

Οι δυνατότητες δημιουργίας μίας Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της UNFCCC. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.