Διαφορα

Τα ΕΛ.ΤΑ. υποστηρίζουν την Έκθεση NOTOS2021

Τη διοργανώνει η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρία, 19-22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι βασικός υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Έκθεσης NOTOS 2021, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρία, 19-22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή του Φιλοτελισμού στην οποία θα φιλοξενηθούν κορυφαίες συλλογές γραμματοσήμων, φακέλων, καρτών, σημάνσεων αλληλογραφίας και πάσης φύσεως τεκμηρίων σχετικών με το ταχυδρομείο, με θεματολογία που εκτείνεται από τις πιο γνωστές μέχρι τις πιο απροσδόκητες γωνιές του πλανήτη. Οι επισκέπτες θα έχουν, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να θαυμάσουν πολύτιμα αντικείμενα, όπως οι μήτρες και οι τυπογραφικές πλάκες που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και εκτύπωση των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων το 1861, καθώς και τα περίφημα Σολφερίνο, μοναδική χρωματική ποικιλία 40λέπτου Μεγάλης Κεφαλής Ερμή του 1871.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν δυναμικά στη NOTOS2021:

- Με εκθεσιακό περίπτερο - προσωρινό Ταχυδρομικό Κατάστημα για την προώθηση φιλοτελικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των φιλοτελιστών επισκεπτών της Έκθεσης.

- Με την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων - Φεγιέ «NOTOS 2021», που θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου - ανήμερα των εγκαινίων - και θα διατίθεται από το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Έκθεσης και από το eshop των ΕΛΤΑ εδώ. Στη Σειρά απεικονίζονται δύο εκθέματα από τη συλλογή των «πολυτίμων» της NOTOS 2021, σε προσαρμογή της Μυρσίνης Βαρδοπούλου: η μήτρα του μεταλλίου της Μεγάλης Κεφαλής του Ερμή, δηλαδή του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου που κυκλοφόρησε το 1861 και σχεδιάστηκε από τον αρχιχαράκτη του Γαλλικού Νομισματοκοπείου, Albert Barre, και η βαθυτυπική μήτρα, την οποία χάραξε ο Γ. Γουρζής, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, για την επετειακή έκδοση των 150 χρόνων του ελληνικού γραμματοσήμου. Η Σειρά περιλαμβάνει, επίσης, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Αριθμημένα Λευκώματα. 

Τέλος, στο πλαίσιο της Έκθεσης, τα ΕΛΤΑ σας προσκαλούν στην φιλοτελική εκδήλωση με θέμα «Το 1821 στα γραμματόσημα του 2021», την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα 9 του Ζαππείου.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.