Διαφορα

"Έρχονται" οι δίκες εξ αποστάσεως!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Oλοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο- Τι θα προβλέπει 

Με σκοπό τη διευκόλυνση και βελτιστοποίηση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η Πολιτεία θ' αναθέσει, οσονούπω, σ' εταιρεία την παροχή υπηρεσιών τέτοιων, που θα επιτρέπουν την τηλεδιάσκεψη σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα.

Το έργο, προϋπολογισμού 19 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί αρμοδιότητα της Κοινωνίας της Πληροφορίας κι έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 22 μήνες, από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Δυο θα είναι οι βασικές παράμετροι: Η πραγματοποίηση δικών από απόσταση, με στόχο την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων μαρτύρων και κατηγορουμένων, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετα οικονομικά βάρη που επωμίζονται είτε οι πολίτες (πολιτικές δίκες) είτε το κράτος (ποινικές δίκες) και η ηλεκτρονική ενημέρωση των πινακίων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, των διαδίκων και των εμπλεκομένων στις δικαστικές διαδικασίες στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ειδικά όσον αφορά την πρώτη παράμετρο, εκτιμάται πως το έργο της Δικαιοσύνης θα καταστεί ασφαλέστερο και ταχύτερο, σε πολλές περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, σε δίκες όπου η παρουσία μαρτύρων μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην ψυχική υγεία των τελευταίων και να επηρεάσει τη διαδικασία. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.