Διαφορα

Τέλη κυκλοφορίας: Πόσα πληρώνουμε, πώς καταθέτουμε πινακίδες

Ανοιχτή η πλατφόρμα για την πληρωμή. Πώς γίνεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων. 

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται έως το τέλος Δεκεμβρίου να καταβάλλουν και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς. 

Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ έχουν τη δυνατότητα, εκτός από την εξόφληση των τελών, να εκδώσουν βεβαίωση μη οφειλής για την περίπτωση μεταβίβασης του οχήματός τους χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ και να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία το όχημά τους προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή των τελών.

Στη συνέχεια, εφόσον επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν την καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα στο βαθμό που θέλουν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους μόνο ορισμένους μήνες μέσα στο χρόνο.

Η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σε χρόνο παράλληλο με την υποχρέωση εξόφλησης των τελών δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων (ψηφιακή ακινησία), διαδικασία την οποία όσοι την επιλέγουν περιμένουν -προφανώς την τελευταία ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.