Διαφορα

Η "ανάκριση" Λαμπρόπουλου από μαθητές

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Για λίγες ώρες μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης μετατράπηκαν σε ενεργούς πολίτες!

Συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλος  στους μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης τη Δευτέρα, 15-11-2021. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ομίλου "Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει" με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Μάγκλαρη Μαρία και Παναγοπούλου Καλλιόπη.

Μέσα από τη συνέντευξη οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου  σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, τεχνικών έργων, ενέργειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Ειδικότερα ενημερώθηκαν  για την αναμόρφωση της λίμνης Τάκας,  την ανάπτυξη του αλιευτικού και του αθλητικού τουρισμού στην Αρκαδία, την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Ναυπλίου-Καλαμάτας, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας,  καθώς και για τα έργα πολιτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή μας.

Αναλαμβάνοντας ρόλο δημοσιογράφου οι μαθητές διατύπωσαν τις ερωτήσεις  τους για τρέχοντα θέματα και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου. 

Ανέλαβαν πρωτοβουλίες και ενεργό δράση, συνεργάστηκαν μεταξύ τους,  ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε τοπικά προβλήματα, καλλιέργησαν το ενδιαφέρον για τα κοινά και μετατράπηκαν σε ενεργούς πολίτες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.