Διαφορα

Η ποντιακή κοινότητα για το θάνατο Τούρκου ακτιβιστή

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Π.Ο.Ε.

Με ανείπωτη θλίψη και οδύνη η ποντιακή κοινότητα πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του Τούρκου Ακτιβιστή Αλί Ερτέμ ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένος από τις επιπλοκές της σύγχρονης πανδημίας του κορονοϊού. 

Ο Αλί Ερτέμ ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζούσε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και ήταν πρόεδρος του συλλόγου «Ενάντια στις Γενοκτονίες», με πλήθος δράσεων για την ανάδειξη της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι πρόγονοι μας. Ιδιαίτερο και σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί ο πρόλογος που έγραψε ο εκλιπών στο 14τομο και πολύτιμο έργο του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Εμμ. Φωτιάδη: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

 Στις 19 Μαΐου 2019, την χρονιά που συμπληρώθηκαν συμβολικά 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, στην κεντρική πανελλαδική εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μετά την κατάθεση στεφάνου, γονάτισαν ευλαβικά μαζί με την σύζυγό του στο μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Μία στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας και θα αποτελεί αιώνιο σύμβολο τιμής στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας. 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.  

 

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.