Διαφορα

"Bόμβα" από ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν κλίνες ΜΕΘ για VIP ασθενείς

Διαψεύδει με επίσημη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που τις κρατούν για VIP ασθενείς.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι "με βάση το Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται, οι διασωληνωμένοι είναι 714. Υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με COVID που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και μάλιστα για πολλές ημέρες ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους."

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "είδαμε τι έγινε και με τον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορωνοϊό συνολικά είναι 647. Και ρωτώ εγώ: αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δεν γεμίζουν.

Για παράδειγμα, χθες το βράδυ είχαμε δύο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ζευγάρι 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο… μη επώνυμοι άνθρωποι. Ούτε Μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμοι."

Ο κ. Γιαννάκος διευκρίνισε ακόμη ότι οι 47 κενές κλίνες είναι στην Επικράτεια. Όμως πρόσθεσε ότι "ο υπουργός έχει πει ότι είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια και ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί". Ο ίδιος είπε ότι στην Αττική σήμερα το πρωί υπήρχαν 12 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Πάντως ερωτηθείς για το θέμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός: "Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν."

Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως "αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς» και καταλήγει: «Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.