Διαφορα

Απογραφείτε και κερδίστε 50 αργυρά συλλεκτικά νομίσματα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κινητροποιεί τη διαδικασία της Αυτοαπογραφής η ΕΛΣΤΑΤ. Διαβάστε πως μπορείτε να τα κερδίσετε!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη χώρα.

Με αφορμή την Απογραφή και έπειτα από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Χώρας μας το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021». Το αργυρό αυτό νόμισμα, αποτελεί μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή.

Το συλλεκτικό νόμισμα φέρει στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών». 

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, θα κληρωθούν πενήντα (50) συλλεκτικά νομίσματα της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών» μεταξύ όσων απογραφούν ηλεκτρονικά. 

Αναλυτικά οι όροι της κλήρωσης στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η φάση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας παραλάβει από τον Απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας του και χρησιμοποιώντας τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί, μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr, να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του.

Όσοι δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν, τον Δεκέμβριο, από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.