Διαφορα

Δεν αποκλείεται παράταση στην... παράταση!

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Αμείωτη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία, ενώ ακόμη δεν έχει φανεί σε τι βαθμό επιβαρύνει το άνοιγμα των σχολείων τη διασπορά.

Η απόφαση των ειδικών, την οποία έκανε δεκτή η κυβέρνηση, είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό να παραταθούν ως τις 23 Ιανουαρίου.

Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα επαναξιολογηθεί και είναι κυρίαρχη η πεποίθηση στους κόλπους κυβέρνησης και επιστημόνων, ότι θα είναι πιο ασφαλές οι περιορισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά να ισχύσουν ως τα τέλη Ιανουαρίου. Δηλαδή μία ακόμη εβδομάδα, συνολικά ένας μήνας περιοριστικών μέτρων.

Ως τις 31 Ιανουαρίου οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει εξασθενήσει, τα κρούσματα θα επανέλθουν σε διαχειρίσιμα επίπεδα με το Σύστημα Υγείας να “ανασαίνει”.

Μόνο στην περίπτωση που την ερχόμενη εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα αλλά και η κατάσταση στα νοσοκομεία βελτιωθούν αισθητά, θα τεθεί στο τραπέζι για εξέταση η μερική χαλάρωση στην εστίαση σε σχέση με την μουσική και μόνο, όπως δηλώνουν πηγές που έχουν πλήρη γνώση των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ειδικών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.