Διαφορα

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020.

Παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με ερώτηση στη Βουλή, για τη συνέχιση της εργασίας των υπηρετούντων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για την ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020 και την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
-Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη
-Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη

Θέμα: «Διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020».

Κύριοι Υπουργοί,

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η μεγάλη αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της παράταξής μας.

Πριν από ένα μήνα περίπου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εκδόθηκαν και καταχωρήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2020 (ΦΕΚ 15/18.05.2020, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), για την πλήρωση 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών).

Πικρία και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διοριστέων της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 για το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», 164 ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων διάφορων και κρίσιμων ειδικοτήτων ήτοι οικογενειακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, νοσηλευτριών και οδηγών.

Επειδή στόχος της προκήρυξης ήταν η αξιολόγηση και η ένταξη των ήδη υπηρετούντων για πολλά χρόνια στο Βοήθεια στο Σπίτι, για αυτό το λόγο άλλωστε μοριοδοτούνταν η ειδική εμπειρία.

Επειδή οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στα 18 χρόνια συνεχούς προσφοράς και άρα λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας και της εξειδίκευσης του προσωπικού.

Επειδή οι Δήμοι όπως έδειξε και η οικονομική κρίση, έχουν ανάγκη από προσωπικό πρόνοιας αφού η συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων σε Καλλικρατικούς, έφερε αλλαγές στο προσωπικό καθώς πολλοί υπάλληλοι βρέθηκαν σε άλλους Δήμους και σε άλλες θέσεις ενώ αρκετοί απορροφήθηκαν και από τις Περιφέρειες με αποτέλεσμα να βρεθούν Δήμοι με ελάχιστο ή και καθόλου προσωπικό πρόνοιας.

Επειδή στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας το ΒΣΣ έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο αφού ανέλαβε θεσμικά και με Νόμο την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών κάθε Δήμου και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε με προσωπικό των άλλων κοινωνικών Δομών.

Επειδή η ενεργειακή κρίση που ήδη χτυπάει τη πόρτα μας και οι σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει ήδη και πρόκειται να επιφέρει το επόμενο διάστημα στο εισόδημα των πολιτών καθώς οι αυξήσεις σε αγαθά και ενέργεια αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα με ανυπολόγιστα ακόμα αποτελέσματα, είναι σίγουρο ότι θα φέρει ξανά στο προσκήνιο την στήριξη των πολιτών της χώρας σε κάθε Δήμο και άρα ανάγκη για παροχή βοήθειας από το προσωπικό των Δήμων και τις κοινωνικές Δομές.

Επειδή το κόστος για αυτά 164 άτομα θεωρείται αμελητέο το οποίο θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τόσο την συνέχιση της εργασίας των ήδη υπηρετούντων ακόμη και για 18 συνεχή χρόνια όσο και την ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης με ή χωρίς ειδική εμπειρία.

Επειδή για τα παραπάνω ήδη το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του Βοήθεια στο Σπίτι έχει προκαλέσει συναντήσεις με την ΚΕΔΕ αλλά και πολιτικές ηγεσίες από τις οποίες καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης

Επειδή υπάρχει διαδικασία νόμιμης συνέχισης της απασχόλησης των 164 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Πότε έχετε προγραμματίσει, μετά την έκδοση την αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ, την ομαλή ένταξη στους Δήμους όλων των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020;

2. Πώς προτίθεστε να διασφαλίσετε την συνέχιση της εργασίας των 164 ήδη εργαζομένων, ακόμη και με 18 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, που αποκλείστηκαν;

3. Έχετε τη βούληση, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για τους 164 αποκλεισθέντες της 4κ/2020, να αξιοποιήσετε τη νόμιμη διαδικασία των Προγραμματικών Συμβάσεων (ΕΕΤΑΑ-ΕΦΚΑ-ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ) όπως διαδοχικά έχουν συναφθεί και στο παρελθόν, ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους στο Βοήθεια στο Σπίτι, με την διάθεση τους, στους αντίστοιχους δήμους;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.