Διαφορα

"Βοϊδοκοιλιά": Η "παρθένα" παραλία της Πελοποννήσου (pics)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνία

Πρόκειται για τη δημοφιλέσταση παραλία της "Βοϊδοκοιλιάς"- το προσωνύμιο οφείλεται στο σχήμα του συγκεκριμένου κόλπου, σε σχέση με την υπόλοιπη τοπογραφία-, η οποία, ακόμα, δεν έχει γίνει "βορά" στην τουριστική υπερεκμετάλλευση, λόγω και τις σχετικά δύσκολης πρόσβασης σ' αυτήν.

Βρίσκεται στη Δυτική Μεσσηνία, λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την Πύλο. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο Πύλου-Γαργαλιάνων ο οποίος περνάει από τον μικρό οικισμό της Γιάλοβας. Στα 2.5 χιλιόμετρα περίπου μετά τα πρώτα σπίτια της Γιάλοβας θα κάνετε δεξιά και θα ακολουθήσετε τον πολύ στενό,  που θα σας οδηγήσει δίπλα στους αμμόλοφους της Βοϊδοκοιλιάς.

Ο δεύτερος δρόμος περιλαμβάνει πάλι αυτοκίνητο αλλά μέχρι ένα σημείο. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη Γιάλοβα θα κάνετε αριστερά για την παραλία Διβάρι. Η διαδρομή είναι παράλληλη με την θάλασσα και στο beach bar θα παρκάρετε. Από κει και πέρα θα πρέπει να περπατήσετε, ακολουθώντας δύο διαδρομές προς την Βοϊδοκοιλιά. Η πρώτη περιλαμβάνει ανάβαση στο Παλαιόκαστρο Πύλου και η δεύτερη περπάτημα παράλληλα στην όχθη της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.