Διαφορα

Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για τη μετεγγραφή φοιτητών

Στόχος του υπουργείου είναι να μην χαθεί το 6μηνο.

Μετεγγραφές στα ΑΕΙ εντός του επόμενου εικοσαήμερου (όσον αφορά την τυπική διαδικασία διεκπεραίωσής τους) φιλοδοξεί να πετύχει φέτος το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του φιλόδοξου πλάνου είναι η εικόνα εκείνων που δικαιούνται μετεγγραφή να έχει ξεκαθαρίσει τελείως τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως τα μέσα Οκτωβρίου, έτσι ώστε οι νέοι και νέες πρωτοετείς των ΑΕΙ που πρόκειται να μετακινηθούν «εσωτερικά» μεταξύ ομοειδών τμημάτων, να ξεκινήσουν κατευθείαν την ακαδημαϊκή χρονιά τους από το νέο τμήμα υποδοχής τους.

Δηλαδή, να μη χρειαστεί να σπαταλήσουν χρόνο στα αρχικά τμήματα που πέρασαν φέτος μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους από το πανεπιστημιακό τμήμα όπου θα μετεγγραφούν, εφόσον βέβαια έχουν διεκπεραιωθεί πολύ γρηγορότερα οι απαραίτητες διαδικασίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η υπερβολική καθυστέρηση στη διαδικασία των μετεγγραφών οδηγούσε πολλούς πρωτοετείς στο να χάσουν το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους και να μην μπορέσουν να ξεκινήσουν κανονικά τη χρονιά τους στο τελικό τμήμα υποδοχής τους.

Μάλιστα, η χρονοβόρος διαδικασία εξελισσόταν και μέσα στον Νοέμβριο, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που έφτανε ο Δεκέμβριος της κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα της μετακίνησής τους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν εκατοντάδες νέοι και νέες να ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους πορεία με ένα «βάρος» χρωστούμενων μαθημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.