Διαφορα

Ερχεται νέο "χαράτσι" στους λογαριασμούς ρεύματος!

Νέες αυξήσεις, απ' αυτό τον μήνα, στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας επιβαρύνουν περαιτέρω τη "λυπητερή"!

Ένα νέο «χαράτσι» από τον Οκτώβριο καλούνται να καταβάλουν καταναλωτές ρεύματος της χαμηλής και μέσης τάσης, για να… ενισχύσουν τις μελλοντικές επιδοτήσεις τους.

Πρόκειται για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), από την αύξηση των οποίων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσδοκά να συγκεντρώσει περί τα 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τον Μόνιμο Μηχανισμό Αντιστάθμισης Κινδύνου, έναν καινούριο «κουμπαρά» που προορίζεται για την αντιμετώπιση μελλοντικών ενεργειακών κρίσεων.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr από τις νέες αυξήσεις στις ΥΚΩ, που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΝ τον Αύγουστο, επιβαρύνονται, νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, μεσαίου μεγέθους βιομηχανίες, αγρότες και Δήμοι, ενώ, αντίθετα, για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της υψηλής τάσης προβλέπονται μειώσεις. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.