Διαφορα

Κάλεσμα για συμμετοχή των πυροσβεστών στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Φωτογραφία: αρχείου twitter.com/ Πυροσβεστικό Σώμα

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ- ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ -ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Πυροσβέστρια - Πυροσβέστη, 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί όλους να στηρίξετε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοέμβρη που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. 

Έχουμε πολλούς λόγους εμείς οι πυροσβέστες για να βρεθούμε μετά από πολλά χρόνια απουσίας και αδράνειας στο πλευρό του μαζικού εργατικού - λαϊκού κινήματος. Είμαστε και εμείς σκληρά εργαζόμενοι θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν οι ντόπιες κυβερνήσεις κατ’ εντολή της Ε.Ε. για την στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πολιτικές που εξανεμίζουν δικαιώματα, γκρεμίζουν όνειρα και κόπους μιας ζωής. Περιχαρακώνουν την ποιότητα ζωής μας στα επίπεδα της στοιχειώδους επιβίωσης. Δημιουργούν εκατόμβες νεκρών από πυρκαγιές , πλημμύρες, σεισμούς για την «πράσινη»  ανάπτυξή τους. 

Μετράμε και εμείς μέσα στον κλάδο μας δεκάδες θύματα από την έλλειψη μέτρων προστασίας και από την εντατικοποίηση της εργασίας, όπως και τόσοι άλλοι κλάδοι και μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων «για τ’ αφέντη το φαΐ»!  

Μετά από ακόμα μια αντιπυρική περίοδο όπου βιώσαμε «τα ίδια και χειρότερα», οφείλουμε στους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας να ενώσουμε φωνή διεκδίκησης με όλο τον υπόλοιπο λαό που απεργεί μέσα από τα σωματεία του.

Υπάρχει πλέον αρκετή εμπειρία ώστε και ο πιο νέος πυροσβέστης να καταλάβει ότι τίποτα δε χαρίζεται και η σκληρή εργασία δε συνεπάγεται από μόνη της και γενναία ανταμοιβή.

Για άλλη μια χρονιά παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία αιτήματα όπως:

Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του Π.Σ. στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα και να παρθούν μέσα προστασίας για τις εγγενείς δραστηριότητες του Π.Σ. Αυτές τις μέρες οι συνάδελφοί μας στην μεγάλη πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος διαμαρτύρονται για κρούσματα υποθερμίας και γαστρεντερίτιδας που αντιμετωπίζουν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης σε αντίσκοινα!  

 Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.

Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών, εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε..

Να πάψει το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων μέσω των διατάξεων περί μεταθέσεων που το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι υπάλληλοι να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια φακελώματος και ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Να απαλλαγεί το Π.Σ. από οποιουδήποτε είδους χαρακτηριστικά στρατιωτικού τύπου και να λειτουργήσει επιτέλους ως μια πολιτική υπηρεσία χωρίς εμπλοκή στο ΝΑΤΟ με μυστικά κονδύλια κ.τ.λ.

Να ξηλωθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που μεταφέρει την Πολιτική Προστασία σε Ο.Τ.Α., Μ.Κ.Ο., «εθνικούς ευεργέτες», το ΝΑΤΟ, κ.τ.λ. οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση και στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας.

Να απεμπλακεί το Π.Σ. από κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος και των ξεσπιτωμένων – κυνηγημένων που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η φτώχεια που δημιουργεί η λεηλασία του πλούτου των χωρών τους από τα μονοπώλια και η έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 

Είναι ντροπή για το Π.Σ. και για τους εργαζόμενους σ’ αυτό που η αποστολή του και τα καθήκοντα τους είναι η προστασία των ανθρώπων από κάθε είδους κίνδυνο, να εμπλέκονται σε περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας όπως αυτά με:

Τους σωματικούς ελέγχους μεταναστών από πυροσβέστες που έγιναν πρόσφατα σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ή να τους ρίχνουν νερό για αποτροπή με μάνικες πυροσβεστικών οχημάτων το προηγούμενο διάστημα.

Να εμπλέκονται σε κατασταλτικές ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ με ρίψη νερού για την εκκένωση χώρων στην Λάρισα που τελούν υπό κατάληψη.

Γίνεται συστηματική προσπάθεια πλέον και με κάθε τρόπο να εμπεδώνουμε τόσο εμείς οι πυροσβέστες όσο και η ελληνική κοινωνία, ότι το Π.Σ. είναι ενταγμένο στον ευρύτερο κατασταλτικό μηχανισμό και θα αξιοποιείται ανάλογα και κατά περίπτωση. 

Πάνω σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση αξιοποιήθηκαν τα εναέρια μέσα του Π.Σ. για μεταφορά προϊόντων παράνομης καλλιέργειας κάνναβης.     

Δηλαδή την στιγμή που δεν έχουμε τα απαραίτητα μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σ’ αυτό που είναι το βασικό και αποκλειστικό μας καθήκον,  μας αξιοποιούν σαν χωροφύλακες απέναντι στον λαό που νοιώθει υπερηφάνεια για την προσφορά και τις θυσίες μας από τον αγώνα που κάνουμε κάθε αντιπυρική περίοδο, και όχι μόνο, για να προστατεύσουμε την ζωή, την περιουσία του και τον φυσικό πλούτο της χώρας. Να μας αξιοποιούν σαν δύναμη αποτροπής απέναντι σε εξαθλιωμένους ανθρώπους! 

Εμείς οι πυροσβέστες με την μαζική μας παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πρέπει να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε να μοιράζονται δισεκατομμύρια στις εταιρείες ενέργειας, με χρήματα που βγαίνουν από την φορο-ληστεία που έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, να μας έρχονται φουσκωμένοι οι λογαριασμοί και εμείς να σκεφτόμαστε αν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνα ή αν θα ψήσουμε το φαΐ στον φούρνο.

Δεν τρώμε κουτόχορτο για να δεχτούμε ότι η ζωή μας θα μετριέται με διάφορα pass και voucher που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Η «βαρυχειμωνιά» που προετοιμάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι δεν αφορά όλους. Βαρυχειμωνιά προβλέπεται για εμάς που τα περάσαμε δύσκολα και την άνοιξη και το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ενώ μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα δεν τους αγγίζει τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα κάποιες επιδοτήσεις-ψίχουλα.

Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ακούμε καθημερινά και από την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και κάθε άλλο κόμμα και σχηματισμό που έχει πάρει μέχρι τώρα την κυβερνητική σκυτάλη (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.τ.λ.). Θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι έχει η κατάσταση και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Την ίδια στιγμή που τα δάση κατακαίγονται απροστάτευτα στη λογική του «κόστους/οφέλους» μας μιλάνε για «πράσινη» ανάπτυξη, που μόνο για το περιβάλλον δεν είναι, αλλά για τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Δεν χωρά σε κανέναν εργαζόμενο η αποδοχή ότι έτσι είναι η κατάσταση, δεν χωρά καμιά αναμονή για λύση από επίδοξους σωτήρες που τάζουν ότι θα καταργήσουν αυτά που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, πως δήθεν μια κυβερνητική εναλλαγή θα ξημερώσει καλύτερες μέρες. Το  «έργο» αυτό το έχει βιώσει ο λαός άπειρες φορές.

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα μπορούν να καθορίσουν με τους οργανωμένους αγώνες τις εξελίξεις, και όχι μόνο μπορούν να βάλουν εμπόδια στις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης που έρχονται, αλλά και να πετύχουν κατακτήσεις! 

Στις 9 του Νοέμβρη να κάνουμε το βήμα ανοίγοντας το δρόμο για κλιμάκωση της πάλης, για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα φθηνό για το λαό για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, τρόφιμα!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 MΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.