Διαφορα

Επιστολή του Προέδρου Τροπαίων στον Υπουργό Υγείας

Φωτογραφία: Wikipedia

Τι αναφέρει ο κ. Κατσικερός σ' επιστολή του προς τον κ. Πλεύρη

Κύριε Υπουργέ, 

Σας στέλνω την παρούσα επιστολή ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τροπαίων για να σας εκθέσω ορισμένα από τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τους συνδημότες μου στην καθημερινότητά τους και αφορούν στην υποστελέχωση του Κ.Υ. Τροπαίων 

Απευθύνομαι στο πρόσωπό σας διότι αποδείξατε πως διατίθεστε να συμβάλλετε στο αίσθημα ασφάλειας των λιγοστών κατοίκων αλλά και πολλών επισκεπτών του ορεινού τόπου μας. Μετά από πολλές παρεμβάσεις, καταγγελίες αλλά και διαρκείς δημόσιες συζητήσεις στα Μ.Μ.Ε. για το θέμα της μη ύπαρξης ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων και κυρίως επερωτήσεις στη Βουλή, ιδιαιτέρως έντονες, όπως είδαμε, από τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, επιτέλους στο Κ.Υ. Τροπαίων έχουμε όχι ένα αλλά δύο ασθενοφόρα! Αισθήματα χαροποίησης και ασφάλειας διακατέχουν πλέον τους μόνιμους κατοίκους. Όμως φευ! 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αγωνιστούμε εκ νέου για το αυτονόητο! 

Κ. Υπουργέ, τα ασθενοφόρα για να λειτουργήσουν χρειάζονται και πλήρωμα. Ελπίζουμε να μη χρειαστούν μακροχρόνιες συζητήσεις και νέες επερωτήσεις στη Βουλή για να επανδρωθούν με το κατάλληλα εκπαιδευμένο και ικανό στον αριθμό προσωπικό, ώστε να μην καταλήξουν απλό καλλωπιστικό στοιχείο που θα σαπίζει έξω από το Κέντρο Υγείας προσδίδοντας ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας. 

Συνάμα κ. Υπουργέ θα ήθελα να θέσω υπόψη σας, για άλλη μία φορά, την έλλειψη ιατρού μικροβιολόγου, μιας ειδικότητας τόσο απαραίτητης και σημαντικής. Δυστυχώς η έλλειψή του, παρά την ύπαρξη του απαιτούμενου εξοπλισμού στο υπόγειο του Κ.Υ., έχει ως αποτέλεσμα να διανύουμε αποστάσεις 80 χιλιομέτρων σε επικίνδυνο οδικό δίκτυο (προς Τρίπολη ή Πύργο) για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια. Ας μην αναφερθούμε σε εκείνους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο ή είναι ανήμποροι να μετακινηθούν λόγω ηλικίας και ιατρικών προβλημάτων. Εκ του αποτελέσματος δε, βλέπουμε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί ως προς τις παρεμβάσεις τους για όσα σας εξέθεσα. 

Κ. Υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι το Κ. Υγείας Τροπαίων εξυπηρετεί πάνω από 50 χωριά. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα παραπάνω αιτήματά μας να ικανοποιηθούν άμεσα, προσβλέποντας στο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από εσάς, χωρίς να φτάσουμε ξανά στο σημείο να χρειάζονται οι συνεχείς και έντονες οχλήσεις από τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινούπουλο, όπως έγινε με το ασθενοφόρο. 

Μετά τιμής 

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τροπαίων 

 Κατσικερός Δημήτριος 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.