Διαφορα

Επίσημο: Εμβόλιο γρίπης και στα φαρμακεία χωρίς συνταγή γιατρού

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη δυνατότητα να γίνεται το εμβόλιο της γρίπης και από τα φαρμακεία δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού.

Με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου του Υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή παρέχεται στους ενήλικες η δυνατότητα εμβολιασμού κατά της γρίπης με ή χωρίς συνταγογράφηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της γρίπης, κατά την περίοδο γρίπης 2022-2023.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος όπως διευκρίνισε, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται το εμβόλιο για τη γρίπη από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022-2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

Oι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ρυθμίζονται η διαδικασία διενέργειας των αντιγριπικών εμβολίων, η καταχώριση του διενεργούμενου εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, η διαδικασία αποζημίωσης των διενεργηθέντων εμβολιασμών καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.