Διαφορα

Φιλοζωϊκός Τρίπολης: Το πιο σημαντικό χριστουγεννιάτικο δώρο!

Γιατί η αλληλεγγύη πρέπει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στους τετράποδους φίλους μας...

Το πιο σημαντικό χριστουγεννιάτικο δώρο! 

Ευχαριστούμε θερμά την GAWF /  Animal Action Greece για την πολύτιμη βοήθεια.

Την υπέροχη ομάδα, την Ελίζα Γκέσκου, κτηνίατρο και συντονίστρια του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών της GAWF / Animal Action Greece, τον Κωνσταντίνο Οκκά (κτηνίατρο), τον Αλκιβιάδη Γκέσκο (τεχνικό δοντιών ιπποειδών) και τον Βάιο Μπακρατσά (πεταλωτή), ελέγχθηκαν όλα τα αλόγα και τα γαϊδουράκια και έλαβαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα. 

Στα πλαίσια του ελέγχου χορηγήθηκαν πάστες, αποπαρασίτωσης για τη θωράκιση της υγείας των υποειδών μας.

Καθαρίστηκαν τα δόντια τους καθώς κάποια είχαν αναπτύξει αιχμηρές ακίδες και άγκιστρα στα δόντια τους τα οποία λίμαρε ο τεχνικός δοντιών της ομάδας. 

Έγινε εξονυχισμός, διατήρηση των οπλών τους σε φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος.  

Τοποθετήθηκαν Microchip. 

Ενημερωθήκαμε πάνω σε θέματα διατροφής, αποπαρασιτισμού, αντιμετώπισης τραυματισμών, πρόληψης συγκεκριμένων παθολογικών καταστάσεων (κολικός, ενδονυχίτιδα).

Γενικός έλεγχος έγινε στον Πυρίμαχο, το  γαϊδουράκι που είχε καεί στις περσινές πυρκαγιές καθώς διαπιστώθηκαν οδοντικά  προβλήματα  

που πιθανόν προήλθαν από το χαλινάρι  που τον έδεναν.

Έγινε εξονιχισμός στο προβατάκι την Τίνα που και αυτή είχε διασωθεί από τις περσινές πυρκαγιές  με  σοβαρά εγκαύματα και επέζησε, τα νύχια της όμως είχαν καεί  και μεγάλωναν στραβά παραμορφωμένα και την δυσκόλευαν στο περπάτημα.

Όλα τα ζώα έλαβαν την φροντίδα που τους αξίζει ώστε να έχουν υγεία και καλή διαβίωση.

Ένα ευχαριστώ είναι πραγματικά πολύ λίγο για τη συνδρομή τους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.