Διαφορα

Συνάντηση Παρασκευόπουλου με τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας κατέθεσε αίτημα για επανεξέταση της υπόθεσης ονοματοδοσίας της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη.

Τη δέσμευση για επανεξέταση – ανατροπή της απορριπτικής  απόφασης της επιτροπής του άρθρου 8 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης και την ονοματοδοσία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, διατύπωσε, στον πρόεδρο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και πρώην βουλευτή Επικρατείας Παρασκευά Παρασκευόπουλο, στη διάρκεια συνάντησής τους,  ο γραμματέας της ΑΔΜΘ Γιάννης Σάββας.

Όπως δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος: "Συναντήθηκα  με τον γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Γιάννη Σάββα, μετά τις έντονες αντιδράσεις του Μουσείου, των δημάρχων και πολλών φορέων και προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης και πανελλαδικά,  για την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 8 της ΑΔΜΘ, να απορρίψει την πρόταση τεσσάρων δήμων και συγκεκριμένα, των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Παύλου Μελά,  για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ανατροπή της απόφασης, ενώ ανέπτυξα την πρότασή μου ότι η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, πέρα από την τιμητική διάσταση στον μεγάλο Έλληνα, αποτελεί μια απόφαση με ιστορικά και έντονα πολιτιστικά χαρακτηριστικά για την περιοχή,  τιμή για την πόλη και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές. 

Η Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη,  θα είναι η Λεωφόρος των Οραμάτων, του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Ο κ. Σάββας,  συμμερίσθηκε  και συμφώνησε με την άποψή μου ότι «η απόρριψη δεν συνάδει με το δημόσιο αίσθημα και τις ομόφωνες αποφάσεις των δήμων. Η μετονομασία πρέπει να ενώνει, να συνεγείρει και να εμπνέει οικουμενικά». 

Στο πνεύμα αυτής της συζήτησης, ο γραμματέας ΑΔΜΘ, δεσμεύτηκε να διερευνήσει τις δυνατότητες για την ταχύτατη δυνατή επανεισαγωγή του θέματος στην επιτροπή με πλήρη απαρτία – χωρίς απουσίες  και να επανεξετάσει το θέμα σε θετική κατεύθυνση. 

Επίσης, έγινε δεκτή η πρότασή μου,  με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και φίλος του Μίκη, να παραβρεθώ στη συνεδρίαση  για να παρουσιάσω την πρότασή μου, ώστε να γίνουν και τα μέλη της επιτροπής κοινωνοί  και αυτής της διάστασης πέραν των διαδικαστικών τυπικών θεμάτων". 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.