Διαφορα

Ολες οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις

Ποια επιδόματα αποτελούν εισόδημα, πόσο αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης, ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το «φορολογικό διαζύγιο».

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Ηδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για φορείς του Δημοσίου και λογιστήρια, που, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, θα πρέπει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να έχουν αποστείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα. 

Βάσει των στοιχείων που θα αποσταλούν στην ΑΑΔΕ, θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022, καθώς και οι φόροι που αναλογούν. Οσοι φορολογούμενοι διαπιστώσουν διαφορές ανάμεσα στα προσυμπληρωμένα χρηματικά ποσά και σε αυτά που πραγματικά έχουν λάβει θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον εργοδότη τους ή με τον ασφαλιστικό τους φορέα, από τον οποίο λαμβάνουν τη σύνταξή τους, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. 

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα είναι προσυμπληρωμένα το έντυπο Ν και, το έντυπο Ε3 για τις επιχειρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.