Διαφορα

Απολογισμός της παρουσίας του Start Up Greece στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου Startup Greece

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Απολογισμός Δράσεων του SG Delegation

Το Startup Greece διοργάνωσε την πρώτη Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Νταβός (SG Delegation at Davos), το περιβάλλον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), φέρνοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Το Startup Greece ως συνδιοργανωτής του World Innovation Economics

Στο πλαίσιο των δράσεών του, το Startup Greece συνδιοργάνωσε το World Innovation Economics (WIE) στις 18 Ιανουαρίου. Το WIE είναι μια πλατφόρμα για τη συζήτηση και την ανάδειξη των τελευταίων τάσεων και εξελίξεων στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Μέσω του WIE, το Startup Greece, διατηρώντας τη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας και τη δημιουργία συμμετοχικότητας ακόμη και σε εταιρικό επίπεδο, διοργάνωσε ένα πάνελ ομιλητών με τίτλο "Boosting Corporate Innovation", στο Νταβός της Ελβετίας, στις 18 Ιανουαρίου. Το πάνελ στόχευε στη σύνδεση των κουκίδων που είναι υψίστης σημασίας σε αυτό το επίπεδο, εντοπίζοντας τελικά τα δυνατά και αδύνατα σημεία μιας Startup. Μέσα από αυτήν τη συνειδητοποίηση βρίσκονται μερικές από τις πιο αποτελεσματικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την κερδοφορία τέτοιων προγραμμάτων.

Για να εξηγήσουμε πώς όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να είναι υψίστης σημασίας, ήταν τιμή μας να έχουμε τέσσερις ομιλητές. Αυτοί οι ομιλητές ήταν: Dr Thomas Juli - Human Business Architect, Εxecutive at Allianz. Andreas Iten - CEO, F10 Incubator. Stephanie Kioutsoukis - Managing Director, Fresh Strategy. Alexander Romanyshyn - Executive Board Member, ISE Accelerator & VC. Ο συντονισμός του panel έλαβε χώρα από την Olympia Kokka, Board Member of Startup Greece.

Το Startup Greece στο Greek House Davos

Ένα άλλο σημαντικό σημείο του SG Delegation ήταν η συμμετοχή στο πάνελ της συνεδρίας «Επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Οικοδόμηση Ανταγωνιστικών και Ανθεκτικών Κρατών και Βιομηχανιών» του Greek House Davos. Ο Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής μας, Θάνος Παράσχος, μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτή τη συνεδρία, περιέγραψε τις προσπάθειες του Startup Greece πάνω στο θέμα. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του, ο Θάνος είπε: «Εμείς, στο Startup Greece, είμαστε εδώ για να επιταχύνουμε την πρόοδο της ανθρωπότητας, παρέχοντας πρόσβαση σε ευκαιρίες όπως δίκτυο και χρηματοδότηση σε κάθε ιδρυτή startup σε όλο τον κόσμο».

SG Delegation στο Νταβός

Η αποστολή του SG Delegation, ήταν η πρώτη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα που παρευρέθηκε, χωρίς κυβερνητικούς δεσμούς, είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον και να θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές προσπάθειες. Αυτές οι μελλοντικές προσπάθειες θα δημοσιοποιηθούν σύντομα και λειτουργούν ως πρόσθετο καύσιμο για το Startup Greece να παραμείνει προσηλωμένο στους σκοπούς και τους στόχους του. Η ακόλουθη δήλωση μιας από τους αντιπροσώπους, της κας Eva Antza, (σ.σ. η οποία κατάγεται από την Τρίπολη) συνοψίζει την επιτυχία της Αντιπροσωπείας:

«Αν ένα όνειρο ήταν μια φωτογραφία, αυτό θα ήταν. Δέκα σκεπτόμενοι αντιπρόσωποι που θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στον κόσμο μέσω των πράξεών τους. #Davos2023 ήταν μια φανταστική εμπειρία, γεμάτη νέες εμπειρίες, ανθρώπους και συναισθήματα. Ναι, συναισθήματα. Παρόλο που όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους, οι άνθρωποι έχουν επίσης συναισθήματα. Και, παρόλο που είναι ένας τόπος γεμάτος αρρενωπή ενέργεια, είδα ψυχές! Καθοδηγούμενα άτομα που προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Αυτό είναι εκπληκτικό από μόνο του. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Εύχομαι σε όλες τις ψυχές που γνώρισα και συνδέθηκα να είναι τόσο προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι όσο ήσασταν! Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σας, συνάδελφοί μου. Και, όπως ανέφεραν κάποιοι, οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα είτε τους βοηθήσει το κράτος είτε όχι! Σας ευχαριστούμε, Startup Greece!»

Λίγα λόγια για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF)

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για ηγέτες από όλους τους τομείς της κοινωνίας για να συναντηθούν και να αντιμετωπίσουν πιεστικά παγκόσμια ζητήματα. Η φετινή εκδήλωση θα επικεντρωθεί στη “Συνεργασία σε έναν Κατακερματισμένο Κόσμο: Αντιμετώπιση Πιεστικών Κρίσεων, Αντιμετώπιση Μελλοντικών Προκλήσεων”. Το WEF ‘23 πραγματοποιήθηκε από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 στο Νταβός της Ελβετίας.

Λίγα λόγια για το Startup Greece

Το Startup Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και υποστήριξη της ανάπτυξης των Ελλήνων στην τεχνολογία. Μέσω της καθοδήγησης, της δικτύωσης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Startup Greece βοηθά τις νεοφυείς επιχειρήσεις να επιτύχουν και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το Startup Greece θέλει να εκφράσει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους βοήθησαν αυτήν την αποστολή να στεφθεί με επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, που μας εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους, επιχειρηματίες, στελέχη και επενδυτές, που ήρθαν να μας υποστηρίξουν.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μελλοντικές δράσεις του Startup Greece, γίνετε μέλος της αποστολής μας δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.