Διαφορα

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις εκπνέουν σήμερα

Τέλη κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων, τελευταίες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος υποβολή αίτησης χωριστών δηλώσεων για ζευγάρια.

Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας για το 2023 θα κληθούν να πληρώσουν από αύριο όσοι δεν κλείσουν έως και σήμερα αυτή την εκκρεμότητα έναντι της εφορίας ενώ ακόμα και μία ημέρα καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ μεταφράζονται σε προσαύξηση 0,73%.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για μία σειρά φορολογικών υποχρεώσεων από τα τέλη κυκλοφορίας ή την ψηφιακή κατάθεση πινακίων και τις τελευταίες δόσεις ΕΝΦΙΑ /φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ενώ εκπνέει επίσης η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χωριστών φορολογικών δηλώσεων για ζευγάρια.

Συγκεκριμένα σήμερα λήγει η προθεσμία για:

-Την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος 2022 συνολικού ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ

-Την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2022 με το ποσό να φθάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

-Τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 και την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

-Τη  δόση ή τις δόσεις των ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών καθώς και τη δόση σταδιακής εξόφλησης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες οχημάτων είτε πληρώνουν το ετήσιο ποσό, είτε καταθέτουν τις πινακίδες τους με δυνατότητα άμεσης ανάκτησής τους από τον Απρίλιο για κάποιους μήνες του έτους. Η διάταξη νόμου για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή , δίνοντας τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για όσους μήνες του έτους επιθυμεί ο ιδιοκτήτης με την καταβολή τόσων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών .

Σήμερα επίσης, είναι η τελευταία ημέρα για την οριστικοποίηση των στοιχείων για τα ακίνητα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις του 2022 στο μητρώο της ΑΑΔΕ.  Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που  έχουν διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων και των εισοδημάτων που δήλωσαν με τις αρχικές δηλώσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε διορθώσεις με την οριστικοποίηση των δηλώσεων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.