Διαφορα

Συνεργασία ΠΑ.ΠΕΛ. και Weifang Medical University

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Σε κλίμα ενθουσιασμού έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα 13 Μαρτίου, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Weifang Medical University (WFMU) της Κίνας.

Στην τελετή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας Καθηγητή Κωνσταντίνο Βασιλάκη και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας Αναπληρωτή Καθηγητή Μανόλη Γουάλλες, ενώ η κινεζική αντιπροσωπεία είχε ως επικεφαλής την Πρύτανη του WFMU Καθηγήτρια Guan Yingjun.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το Weifang Medical University είναι μεταξύ των κορυφαίων δημόσιων Πανεπιστημίων του χώρου των επιστημών υγείας, με εντυπωσιακές υποδομές, περισσότερους από 1500 Καθηγητές και 12 συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Έχει ιδρυθεί το 1951 και έως σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150.000 επαγγελματίες υγείας. Αναπτύσσει στοχευμένες συνεργασίες εκτός Κίνας μόνο με υψηλού επιπέδου Ιδρύματα που είναι σε θέση να επεκτείνουν την ήδη εκτενή τεχνογνωσία του WFMU. Και για αυτό το λόγο, η υπογραφή του σημερινού Μνημονίου Συνεργασίας είναι ιδιαίτερα τιμητική για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα προσφέρει την τεχνογνωσία του στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στο χώρο της υγείας. Ενδεικτικές δράσεις που προγραμματίζονται είναι η συνεργασία στη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, οι ανταλλαγές φοιτητών και Καθηγητών και η από κοινού σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη συνεργασία θα συμμετέχουν κυρίως τα τεχνολογικά Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας.  

Η εκτενής δραστηριότητα του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) στο χώρο των medical informatics ήταν η βάση για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση και εξέλιξη της συνεργασίας θα είναι ο επικεφαλής του ΓΑΒ LAB, Αναπληρωτής Καθηγητής Μανόλης Γουάλλες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.