Διαφορα

Λέκκας για Κορινθιακό: Δεν ανησυχούμε...

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας παρουσία του κ. Νίκα.

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετέχοντας σε συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Κορινθίας, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως -με τη συμμετοχή σε αυτή και του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα- μετά τον διπλό σεισμό που σημειώθηκε κοντά στην Κόρινθο το πρωί της Πέμπτης, κι ενώ είχαν προηγηθεί συνεχείς σεισμικές δονήσεις 24 ώρες νωρίτερα.

"Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κλήθηκε από την Περιφέρεια για να εκτιμήσει την κατάσταση και δήλωσε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος", δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε επικοινωνία και με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακη Τσελέντη, ο οποίος επίσης ήταν καθησυχαστικός.

"Σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί", συνέχισε ο περιφερειάρχης, επαναλαμβάνοντας ότι η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί μεν το φαινόμενο, αλλά δεν εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία.

"Δεν ανησυχούμε" δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ -καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών- Ευθ. Λέκκας, μετά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται επιστημονικά:

Στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών, περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,8. Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη. Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε. Ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε” κατέληξε ο Ευθ. Λέκκας.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Υγείας και Πρόνοιας Τάσος Γκιολής, Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας κ.α.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.