Διαφορα

Η Τρίπολη τίμησε τους Πολιούχους της (pics)

Φωτογραφία: www.arxon.gr

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα των Νεομαρτύρων.

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, στην Τρίπολη, για την εορτή των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Πατρών, όπως αναφέρει το arxon.gr, αφού ευχαρίστησε ευγνωμόνως και εκ μέρους των προσκεκλημένων Αρχιερέων τον οικείο Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο για την αγάπη του και την τιμητική του πρόσκληση συμμετοχής τους στην Ιερά Πανήγυρη, αναφέρθηκε στην δύσκολη ζωή, τις οδύνες και τα μαρτύρια των Ελλήνων από της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και ύστερα, καταλήγοντας στους σημερινούς εορτάζοντες Αγίους. "Οι Νεομάρτυρες αποτελούν τα λουλούδια της Εκκλησίας μας", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Συνάμα, αναφέρθηκε στα μαρτύρια των Αγίων Δημητρίου και Παύλου, προτρέποντας τους πιστούς να κρατήσουν ως κόρην οφθαλμού την πατρίδα μας και την πίστη μας και να τις έχουμε στην καρδιά μας. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους οι εορτάζοντες Άγιοι να δίδουν σε όλους υγεία και κάθε καλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.