Διαφορα

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, η τρίτη ημερίδα από ΠΑ.ΠΕΛ και Επιμελητήριο

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;", ο τίτλος της ημερίδας.

Συνεχίζεται η σειρά ημερίδων στο πλαίσιο «Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη».

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, έτυχε μεγάλης αποδοχής από φοιτητές και επαγγελματίες που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημερίδες.

Πέμπτη 1 Ιουνίου, 19:00

«Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;»

Εισηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Ειδικός στα πληροφοριακά συστήματα, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Περίληψη ημερίδας

Όλοι μας γνωρίζουμε το διαδίκτυο, από όπου αντλούμε και δημοσιεύουμε πληροφορία και επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Στα παρασκήνια όμως του διαδικτύου, όλο και περισσότερες συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εντολές για να διευκολύνουν τον άνθρωπο. Η αθέατη αυτή πλευρά είναι το διαδίκτυο των πραγμάτων, που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Η πρόοδος της τεχνολογίας και ιδίως η αύξηση της ευφυίας των συσκευών κάνουν το τοπίο συναρπαστικό!

Ο Δρ. Κώστας Βασιλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μας ξεναγήσει σε ένα ταξίδι στο διαδίκτυο των πραγμάτων, όπου θα γνωρίσουμε τις συσκευές που το απαρτίζουν, τους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους, καθώς και το πώς αυτές οι συσκευές μπορούν να βελτιώσουν τη ζωής μας.

Η ομιλία είναι ανοικτή και δωρεάν στο κοινό!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/327PmxNq1nehFm8v8 

Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθούν αναμνηστικά δώρα!

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Επόμενη Ημερίδα

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00

«Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός»
Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός
Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Εγγραφές

Κάθε Δευτέρα που προηγείται των ομιλιών, θα ανακοινώνεται, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών https://dit.uop.gr/ το θέμα την ημερίδας για την τρέχουσα εβδομάδα. 

Διεύθυνση: Επιμελητήριο Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη (είσοδος από 25ης Μαρτίου, ισόγειο).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.