Διαφορα

Στις εκδηλώσεις στην Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Καλτεζών ο Χρ. Λαμπρόπουλος (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Οφείλουμε  να τιμούμε τους προγόνους μας, που μας χάρισαν την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας", αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Στις εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο από την Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Αρκαδία είναι ο κατεξοχήν τόπος, όπου έλαβαν χώρα πολεμικά αλλά και πολιτικά γεγονότα κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Γεγονότα που διαδραμάτισαν το δικό τους ρόλο στην συνέχιση του Αγώνα και στην ανύψωση του ηθικού των Επαναστατημένων Ελλήνων.

Ένα τέτοιο γεγονός είναι και η Σύσταση της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας, που παρά τα τρωτά της σημεία, αποτελούσε την πρώτη απόπειρα δημιουργίας μίας έστω και τοπικής ανεξάρτητης Ελληνικής Κρατικής Αρχής και δικαίως η Πράξη των Καλτεζών θεωρείται το πρώτο Πολιτειακό Κείμενο της Ελλάδας.

Οφείλουμε  να τιμούμε τους προγόνους μας, που μας χάρισαν την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας και να παίρνουμε παραδείγματα από τον δικό τους αγώνα αλλά και να αποφεύγουμε τα λάθη τους, ώστε να είμαστε ενωμένοι ως λαός και να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό της Πατρίδας μας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.