Διαφορα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΑΑ Παλλάδιον και Πανεπιστημίου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση

ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με κεντρικό στόχο να συνδέσει την εκπαίδευση με την επιστημονική έρευνα αλλά και την παραγωγική διαδικασία το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ενισχύει συνεχώς τις συνεργασίες του με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας αλλά και με μεγάλες Ανώνυμες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η τελευταία αξιόλογη πρωτοβουλία που αναλήφθηκε  από τη Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι το Μνημόνιο Συνεργασίας ( αρ. απόφασης 233/10/28.03.2023 ) που υπογράφηκε μεταξύ του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει την πρακτική άσκηση φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και αφορά τα προγράμματα κλειστής και ημερήσιας νοσηλείας ασθενών.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρύτανης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κιντής και από την πλευρά του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ η Πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα τους στον χώρο της Υγείας σε ένα σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης που φημίζεται για τον υψηλού επιπέδου τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί, για τα ειδικά τμήματα νοσηλείας που λειτουργεί, για τις καινοτόμες θεραπείες που παρέχει αλλά και για το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Το γεγονός ότι το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ επενδύει μεθοδικά  στην τεχνολογία του μέλλοντος συμβάλοντας ουσιαστικά στον τομέα της Ιατρικής Έρευνας αποδεικνύεται και με τη συμμετοχή του στο πανελλήνιας εμβέλειας ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου καινοτόμου φορετού αισθητήρα ( smart insole ) που θα αναλύει και θα αξιολογεί την ανθρώπινη βάδιση σε ανθρώπους που το έχουν άμεση ανάγκη για την κίνησή τους ( ηλικιωμένους, ασθενείς με Parkinson κ.α. ).

 Σύμφωνα με τους ειδικούς  που έχουν αναλάβει την επιστημονική ευθύνη, συγκεντρώνοντας και αναλύοντας τα στοιχεία του Προγράμματος, αυτή η έξυπνη συσκευή μπορεί να γίνει ένας σημαντικός βιοδείκτης για ασθενείς με προβλήματα ισορροπίας και βάδισης..

Συντονιστής αυτού του πρωτοπόρου Ερευνητικού Προγράμματος είναι ο Καθηγητής κ. Μανώλης Τσικνάκης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Άλλες δύο σημαντικές συνεργασίες που έχει πετύχει το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι με την εταιρεία ΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στην παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και με την εταιρεία  For Health Α.Ε. που δραστηριοποιείται στο συντονισμό παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών νοσηλευτικής υποστήριξης και φαρμακευτικής συμμόρφωσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Πρόκειται για συνεργασίες που αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα υπηρεσιών του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης προσφέροντας στους ασθενείς καλύτερες συνθήκες θεραπείας και ποιότητα ζωής

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εταιρεία  ( ΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.)  έχει διεξαγάγει παγκοσμίως εκτεταμένες και πολυετείς έρευνες με αντικείμενο και σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση εστιάζοντας στην άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν στη λήψη της θεραπείας τους

Η δεύτερη συμβαλλόμενη  με το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Ανώνυμη Εταιρεία  ( ForHealth )  συνεργάζεται με τη γνωστή Φαρμακευτική Εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών εστιάζοντας στη προσπάθειά της αυτή στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα. Συγκεκριμένα η σχετική σύμβαση αναφέρεται σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα,αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, νόσο του Crohn, ελκώδη κολίτιδα κ.α.

Κ. ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ:" Συνεργαζόμαστε με κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και μεγάλες Εταιρείες επενδύοντας στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση και στην τεχνολογία του μέλλοντος"

Αναφερόμενη στις συνεργασίες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα το Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε τα εξής:

"Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που μεγάλα και αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καθώς και γνωστές Ανώνυμες Εταιρείες από τον Ιδιωτικό τομέα, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, μας εμπιστεύονται σταθερά και συνεργάζονται με το Κέντρο μας αξιοποιώντας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας αλλά και το έμπειρο επιστημονικό μας προσωπικό. 

Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν για όλους εμάς επένδυση στην επιστημονική έρευνα και στην τεχνολογία του μέλλοντος. Βασικός στόχος του Κέντρου μας παραμένει η αρμονική σύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας γι αυτό επιδιώκουμε τέτοιες συνεργασίες κυρίως με τις αντίστοιχες Σχολές των Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και θετική διάθεση τονίζοντας προς όλες τις πλευρές ότι είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικές συνεργασίες που προάγουν το κοινό συμφέρον και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους"

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.