Διαφορα

Politico: "Μην αρρωστήσετε στην Ελλάδα!"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Άρθρο της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, ανταποκρίτριας του Politico, περιγράφει τη δεινή κατάσταση του Ε.Σ.Υ. σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και όχι μόνο..

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «τα ειδυλλιακά νησιά της Ελλάδας ξεχειλίζουν από τουρίστες, αλλά το σύστημα υγείας της χώρας εμφανίζει ρωγμές. Ο θάνατος μιας βαριάς εγκύου έφηβης είναι μόνο δύο από τους τουλάχιστον εννέα θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, και συνέβησαν λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε ασθενοφόρα και υγειονομικό προσωπικό».

Το άρθρο βασίζεται σε περιστατικά όπως το θάνατο μιας 63χρονης γυναίκας στο νησί της Κω στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο (Ιούνιος 2023), όπως και στο θάνατο 19χρονης εγκύου, λίγα 24ωρα μετά, στην Αθήνα, ενώ περίμενε για περισσότερες από πέντε ώρες ασθενοφόρο και είχε κάνει περίπου 20 κλήσεις σε διασώστες. 

Έκτοτε, τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωπο έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης ιατρικής μεταφοράς.

Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση έχει αναπτύξει πυροσβέστες, στρατιωτικό προσωπικό και τις τοπικές αρχές για να βοηθήσει με τις ελλείψεις προσωπικού του Ε.Σ.Υ. στις τουριστικές περιοχές.

Διαβάστε εδώ το άρθρο (αγγλικά)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.