Διαφορα

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Διαβάστε σχετικά με δωρεάν δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας  του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)  προσφέρει στο κοινό,  καθημερινά και κατόπιν ραντεβού δωρεάν, ανώνυμους και εμπιστευτικούς προληπτικούς ελέγχους με τη μέθοδο της δοκιμασίας της ταχείας ανίχνευσης (rapid test)  για HIV/AIDS – Ηπατίτιδα Β & C – Σύφιλη – Χλαμύδια – Γονόρροια στην Πολυκλινική Αθηνών.

Ο έλεγχος πλαισιώνεται από συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling), παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας και διασύνδεση με την ιατρική φροντίδα, ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, προώθηση του τακτικού ελέγχου για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, δωρεάν διανομή προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Με αφορμή την 4η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας (WSHD), το Κέντρο  Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ θα υλοποιήσει στην κοινότητα την παρακάτω δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων:

Συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2023,  ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, κατά τις ώρες 9:00-14:00, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διενεργεί, δωρεάν, ανώνυμους και εμπιστευτικούς  ελέγχους  με τις δοκιμασίες  ταχείας  ανίχνευσης  (RDTs-rapid test) για: HIV/AIDS – Ηπατίτιδα Β – Ηπατίτιδα C – Σύφιλη – Χλαμύδια – Γονόρροια.

Ο έλεγχος θα συνοδεύεται από συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling), ιατρική καθοδήγηση, συμβουλευτική σε θέματα σεξουαλικής υγείας, ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του στίγματος, δωρεάν  διάθεση  προφυλακτικών, διασύνδεση  με δομές  υγείας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.