Διαφορα

Το ΕΚΑΒ στην Αρκαδία ενημερώνει για την ΚΑΡΠΑ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Πράσινο Γορτυνίας.

Εκδηλώσεις εξωστρέφειας οργανώνει το ΕΚΑΒ, αυτές τις ημέρες, σε πολλές περιοχές όλης της χώρας. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς (16 Οκτωβρίου 2023).

Στόχος, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, είναι η πληροφόρηση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου, σχετικά με την ΚΑΡΠΑ, αλλά και με την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ, θα κάνουν επιδείξεις στην ΚΑΡΠΑ και στην χρήση του Απινιδωτή, ενώ θα γίνουν και πρακτικές ασκήσεις σε σταθμούς δεξιοτήτων.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί ο κόσμος για την αναγκαιότητα των βασικών γνώσεων πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Επίσης, θα γνωστοποιηθεί και ο ρόλος του ΕΚΑΒ, ως του μοναδικού, επίσημου φορέα παροχής επείγουσας προσονοκομειακής φροντίδας.

Δρώμενα θα γίνουν σε Κορινθία, Λυγουριό Αργολίδας και Πράσινο Γορτυνίας.

Την Τρίτη, 17 του μήνα, θα γίνουν επιδείξεις στο Μουσικό Γυμνάσιο της Κορίνθου και την Πέμπτη, 19 του μήνα, στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας.

Στις 18 Οκτωβρίου, η δράση θα γίνει στο δημοτικό σχολείο Λυγουριού, στην Αργολίδα.

Την ίδια ημέρα, στις 18 του μήνα, δηλαδή, ανάλογη δράση θα γίνει στο Πράσινο της Γορτυνίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.