Διαφορα

Δράση ενημέρωσης για το μητρικό θηλασμό στην Τρίπολη

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Σήμερα, η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης  πραγματοποίησε ενημέρωση στην πλατεία Πετρινού Τρίπολης για τον μητρικό θηλασμό

H ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της  Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η οποία στη χώρα μας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Νοεμβρίου.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι: «Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό. Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς.»

Για  το 2023 στοχεύουμε στο θέμα της προαγωγής του μητρικού θηλασμού σε συνδυασμό με την εργασία, με στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων των θηλαζουσών μητέρων. Οι μητέρες δεν πρέπει να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ εργασίας και θηλασμού, αλλά χρειάζονται επαρκή άδεια μητρότητας προκειμένου να θηλάσουν. Με την επιστροφή στην εργασία τους θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να έχουν κατάλληλα διαλείμματα καθώς και κατάλληλο χώρο προκειμένου να θηλάσουν το μωρό τους ή να αντλήσουν και να αποθηκεύσουν το μητρικό γάλα, εφόσον το επιθυμούν.

Ταυτόχρονα, τονίζεται η ανάγκη ενημέρωσης και υποστήριξης και των συζύγων, καθώς και οι δύο γονείς δρουν υποστηρικτικά στον μητρικό θηλασμό. Η δυνατότητα χρήσης άδειας πατρότητας επιτρέπει και στον πατέρα να παρέχει υποστήριξη στη μητέρα που επιλέγει να θηλάσει. Ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον παρέχει διευκολύνσεις και στους δύο γονείς ώστε να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός και να ενισχυθεί η υγεία του παιδιού. Μια αλυσίδα υποστήριξης του μητρικού θηλασμού που περιλαμβάνει τον τομέα της υγείας, της εργασίας και της κοινωνίας είναι απαραίτητη για την βελτίωση των ποσοστών μητρικού θηλασμού και της υγείας των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece 

https://www.lllgreece.org/wbw-waba

Επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

https://worldbreastfeedingweek.org/

https://www.moh.gov.gr/.../entypo-kai.../5841-

http://epilegothilasmo.gr/ethnikh-meleth-2017/thhlasmos

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.