Διαφορα

ΕΑΚΠ: Επίκαιρα και διαχρονικά τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

"Η δικαίωση τους είναι υπόθεση του λαού" συνεχίζει η ανακοίνωση

Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μισός αιώνας γεμάτος διδάγματα και εμπειρίες μα ωστόσο τα αιτήματα να παραμένουν όχι μόνο ανεκπλήρωτα αλλά όλο και πιο επίκαιρα.

Έπειτα από μισό αιώνα η Ελλάδα είναι  5η παραγωγός ελαιόλαδου παγκοσμίως και όμως ο λαός μπορεί μόνο στη φαντασία του να το καταναλώνει. Από την άλλη υποβαλλόμαστε όλοι εμείς οι μισθωτοί σε μια άνευ προηγουμένου φορολεηλασία ώστε να διαμορφωθούν τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού που θα δοθούν ως επιδότηση και φοροελάφρυνση στους εφοπλιστές και λοιπούς «ευεργέτες» μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έπειτα από μισό αιώνα η κυβέρνηση, δια στόματος υπουργού Παιδείας, προαναγγέλλει ιδιωτικά πανεπιστήμια ως το τέλος του 2023 για να πετάξει μια και καλή τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών εκτός της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν θα αργήσει η ώρα που γενικότερα η πρόσβαση σε υπηρεσίες που απαιτούν βαθιά επιστημονική γνώση θα γίνουν οικονομικά απρόσιτες για τους πολλούς.

Έπειτα από μισό αιώνα το αίσθημα δημοκρατίας μειώνεται όλο και περισσότερο αφού στο όνομά της εφαρμόζονται επιλεκτικά κάθε λογής πολιτικές αποφάσεις που βολεύουν όλο και πιο λίγους. Από την άλλη ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός διασπείρονται απλόχερα μέσα από Μ.Μ.Ε. ολιγαρχών και καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες μοιάζουν να κρατούνται από το σύστημα ως εφεδρεία σε κατάσταση «ετοιμότητας» για όποια στιγμή το λαϊκό κίνημα δοκιμάσει να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά και να αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς.

Έπειτα από μισό αιώνα το ΝΑΤΟ παραμένει εδώ, πατά τα εδάφη μας και παρασύρει το λαό σε πολεμικές συγκρούσεις, που καθόλου δεν τον αφορούν, από την Ουκρανία έως την Παλαιστίνη και από τη ζώνη του Σαχέλ έως τον Ινδικό ωκεανό. Αντίστοιχα υποχρεωνόμαστε σε καταβολή δισεκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια οπλικών συστημάτων που η αναγκαιότητα για την εθνική άμυνα παραμένει αμφίβολη σε αντίθεση με την κερδοφορία των πολεμοκάπηλων εμπόρων που παραμένει βεβαιότατη!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, καλεί κάθε συνάδελφο να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμβολο του αντιδικτατορικού και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε κάθε πόλη.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.