Διαφορα

Στις 17 Απριλίου 2024 στην Τρίπολη η Ολυμπιακή Φλόγα

Η πορεία της Φλόγας στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα.

Στις 17 Απριλίου 2024, η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρεθεί σε Τρίπολη, Μυκήνες και Ναύπλιο. Στις 25 Απριλίου, στην Κόρινθο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ” Παρίσι 2024″.

Η πορεία της Φλόγας στην Ελλάδα, θα κρατήσει από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου 2024, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλειάδης της Επιτροπής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος.

Στο Παναθηναικό Στάδιο, θα μεταφέρει τη Φλόγα, η Εθνική Ομάδα Ανδρών του πόλο (ο αρχηγός αυτής, Γιάννης Φουντούλης θα την παραδώσει στον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, όπου και θα την μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή ” Παρίσι 2024″).

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Περίπου, 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σ’ όλη σχεδόν την Ελληνική επικράτεια. Η Φλόγα θα διανύσει πάνω από 5.000 χλμ. σε 41 δήμους. Θα καταλήξει στις 26 Απριλίου στο Παναθηναικό Στάδιο.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής της Φλόγας, επιδιώκει να αναδείξει τα γεωγραφικά άκρα της χώρας, να προβάλλει τους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα εμβληματικά τοπία, αλλά και να τονίσει τους προαιώνιους δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.