Διαφορα

Μπαράζ ανατιμήσεων έως 40% σε χυμούς και αναψυκτικά

Νέοι τσουχτεροί τιμοκατάλογοι από τη βιομηχανία χυμών και αναψυκτικών.

Tα προβλήματα στην παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιού επηρεάζουν άμεσα και την Ελλάδα που παράγει ετησίως μόλις 7.000-8.000 τόνους συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού και τις ανάγκες της τις καλύπτει μέσω εισαγωγών.

"Δεν υπάρχει συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού. Είμαστε άγραφο χαρτί", είχε πει πριν από έναν μήνα ο Γιάννης Δημάκης γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού ΕΑΣΑ – ΡΕΑ από την Αργολίδα. "Μιλάμε για τραγωδία", είχε σημειώσει. Ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Η μείωση της παραγωγής, η διατήρηση της ζήτησης και η κατακόρυφη άνοδος των παγκόσμιων τιμών, έχει φέρει και τις πρώτες ανατιμήσεις στα ελληνικά ράφια. Ήδη αρκετές εγχώριες εταιρείες τα προϊόντα των οποίων έχουν ως βασική πρώτη ύλη το πορτοκάλι, όπως είναι ο χυμός πορτοκαλιού, ή περιέχουν πορτοκάλι, δηλαδή χυμοί και αναψυκτικά έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.