Διαφορα

Το ΠΑ.ΠΕΛ. στην πρώτη συνάντηση εργασίας του EUNICE

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE- European University for Customised Education (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Εξατομικευμένη Εκπαίδευση) στις 7-8 Δεκεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που  εκτείνεται από το 2023 έως το 2027. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου του EUNICE από τα δέκα Πανεπιστήμια-μέλη, η νέα Γενική Γραμματέας του EUNICE και η ομάδα διαχείρισης του έργου, προκειμένου να  θέσουν τις βάσεις της ακαδημαϊκής εξέλιξης του προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχαν  η Αντιπρύτανις Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Ευθαλία Χατζηγιάννη, και τα μέλη της ομάδας έργου του πανεπιστημίου, ο Καθηγητής ΗΜΜΥ Νικόλαος Βώρος και η Λέκτορας Αρετή Βογοπούλου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE και την προώθηση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του. 

Στόχος  της  συμμαχίας EUNICE είναι η προσφορά εξατομικευμένων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες των Πανεπιστημίων-μελών, με την ενίσχυση διεπιστημονικών  προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση σύνθετων πανεπιστημιακών και κοινωνικών ζητημάτων και η συνεργασία με τοπικούς  εταίρους για την ενίσχυση της περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό, η στρατηγική του EUNICE (2023-2027) στηρίζεται σε τρεις κύριους άξονες δράσης για το μετασχηματισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης: α) την ανάπτυξη ενός κοινού ακαδημαϊκού προγράμματος και πλαισίου δεξιοτήτων, β) την προώθηση της βιωματικής μάθησης και την ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού και γ) την ενδυνάμωση  των σχέσεων του ευρωπαϊκού πανεπιστημίου EUNICE με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία μέσω της έρευνας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.