Διαφορα

Έρχονται αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης

Φωτογραφία: enikonomia.gr

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προγραμματίζει εκτεταμένες αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης, αρχής γενομένης από το 2025. 

Σε ριζικό “λίφτινκ” αναμένεται να  προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου 2025 το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα τεκμήρια διαβίωσης.

Αναλυτικά, αναμένεται:

  • Να υπάρξουν παρεμβάσεις στον τρόπο που υπολογίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης. Δηλαδή θα αναμορφωθούν οι κλίμακες των τεκμαρτών ποσών για κατοικίες, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής.
  • Να μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 30% τα τεκμήρια.
  • Να υπάρξουν τροποποιήσεις στις διατάξεις για τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τους συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης. Δηλαδή ο σκοπός είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα το οποίο δε θα αναγκάζει τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να πληρώσουν υπέρογκους φόρους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.