Διαφορα

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα ακίνητα το 2024

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι αλλάζει στις σχέσεις των ιδιοκτητών ακινήτων με την εφορία. 

Χρονιά – ορόσημο συνιστά για τον τομέα των ακινήτων το 2024, καθώς μια σειρά από αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας έχουν διαφοροποιήσει το πλαίσιο αξιοποίησής τους: Ανατροπές έχουν προκύψει τόσο στο φορολογικό πεδίο, όσο και σε επίπεδο αγοραπωλησιών ή και εκμετάλλευσής τους με την μέθοδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πλέον οι αγοραπωλησίες ακινήτων δεν θα γίνονται με μετρητά, καθώς ολόκληρο το τίμημα θα πρέπει να καταβάλλεται με τραπεζικά μέσα πληρωμής, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος για «βαριές καμπάνες».

Όσον αφορά στα φορολογικά υπάρχουν αλλαγές, όπως αυτή που έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ασφαλίσει τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές και θα δουν μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ αυτής της χρονιάς. Ακόμη, όσοι επισκευάσουν ή ανακαινίσουν την κατοικία τους θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 3.200 ευρώ κάθε χρόνο για πέντε χρόνια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.