Διαφορα

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και παραγόντων της αγοράς

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα στο  επίκεντρο συζήτησης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024,   μεταξύ της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank και προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Τάσο Αναστασάτο στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του παραγωγικού  μοντέλου της χώρας, μια διαδικασία  μακροχρόνια και αρκετά απαιτητική, η οποία  προϋποθέτει  την αναβάθμιση του θεσμικού περιβάλλοντος που επιδρά στην τουριστική επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και σύνδεση με την οικονομία, στροφή στην εξωστρέφεια και το ποιοτικό προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα,  επισημάνθηκαν η μεγάλη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ, οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξής με όρους αειφορίας  και η αναγκαιότητα επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατ’ επέκταση των επισκεπτών.  

Τέλος, εξετάστηκε το πως ο Έλληνας ξενοδόχος, ως εργοδότης αναφοράς, μπορεί και οφείλει  να συμβάλει τα μάλα στον επαναπατρισμό και στην επανένταξη στην ελληνική αγορά εργασίας  εργαζομένων στον τουρισμό που έχουν αναζητήσει επαγγελματική αποκατάσταση σε διάφορες χώρες του εξωτερικού κατά τα τελευταία χρόνια.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.