Διαφορα

Στο καταφύγιο του Μαινάλου έκοψε την πίτα του ο ΣΑΟΟ (pics)

Γιορτάζοντας ταυτόχρονα την είσοδο στο 26ο έτος από την ίδρυση και λειτουργία του.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολογιών [ΣΑΟΟ] έκοψε και εφέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, γιορτάζοντας ταυτόχρονα την είσοδο στο εικοστό έκτο [26ο]  έτος από την ίδρυση και λειτουργία του. 

 Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 το πρωί  ένα μεγάλο πλήθος ορειβατών, υπολογίζουμε περίπου  100 άτομα, βρέθηκε στο καταφύγιο  του Μαινάλου ‘’Παν. Αλεξόπουλος’’ [1600 μ.]. 

 Ήδη εκεί βρίσκονταν 17 μέλη του Συλλόγου από το προηγούμενο βράδυ, τα οποία και διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο.  

 Στην  ανάβαση για την κορυφή της Οστρακίνας [1982 μ.] συμμετείχαν 65 ορειβάτες.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν χειμωνιάτικες. Δριμύ ψύχος και ομίχλη, χωρίς ωστόσο χιόνι. Ανεβήκαμε στην κορυφή και κατεβήκαμε στο καταφύγιο ορειβατώντας συντεταγμένα και προσεκτικά. Πολύ ενθαρρυντικό  γεγονός υπήρξε η  συμμετοχή πολλών νέων ορειβατών. 

 Και επειδή στο βουνό πρώτιστο καθήκον κάθε ορειβάτη αποτελεί η αλληλεγγύη, όταν ειδοποιηθήκαμε ότι δύο, άγνωστοι σε εμάς, ορειβάτες  αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, σπεύσαμε αμέσως προς βοήθειά τους.  Όλα πήγαν καλά. 

 Στην κατάμεστη αίθουσα  του καταφυγίου, στη 1 μ.μ., όπως ήταν προγραμματισμένο,  κόπηκε η πίτα του Συλλόγου και ανταλλάξαμε τις καθιερωμένες ευχές, ενώ μοιράστηκε και το φυλλάδιο με το πρόγραμμά μας για το Α’ εξάμηνο του 2024. 

 Και από τη θέση αυτή ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, ευτυχία και επιτυχείς και ασφαλείς εξορμήσεις. 

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.