Διαφορα

Έκτακτο βοήθημα της ΔΥΠΑ σε ανέργους

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Το ύψος του ανέρχεται σε 718 € - Ποιες κατηγορίες το δικαιούνται. 

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδώσει η ΔΥΠΑ την εγκύκλιο για τον τρόπο χορήγησης του νέου ειδικού βοηθήματος των 718 ευρώ στους ανέργους. Το βοήθημα αυτό θα ισούται με 37,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και θα αντικαταστήσει τα τρία επιδόματα της ΔΥΠΑ: το επίδομα επίσχεσης, το επίδομα τρίμηνης εγγραφής και το επίδομα  μετά τη λήξη του επιδόματος ανεργίας που καταργούνται.

Μάλιστα εκτιμάται πως αυτό θα καταβάλλεται εφάπαξ σε μόνιμη βάση στους ανέργους, αλλά και στους μακροχρόνια άνεργους άνω των 12 μηνών υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν 75 ημέρες ασφάλισης των 2 προηγούμενων ετών.  «Το νέο ειδικό ετήσιο βοήθημα 718 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί) θα χορηγείται σε ανέργους που δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας και είναι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή/και έμφυλης βίας, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι και θύματα βίας-εμπορίας» είχε δηλώσει  πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε επισημαίνει πως  «οι δικαιούχοι αυτών των κατηγοριών είναι περισσότεροι από 18.000».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.