Διαφορα

Έρχεται το 112 για... αγρότες!

Η υπηρεσία θα προειδοποιεί κτηνοτρόφους και αγρότες για έντονα καιρικά φαινόμενα

Το «αγροτικό 112», το οποίο θα προειδοποιεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή, προετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ειδικότερα, πρόκειται για μία καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδομένα των αγροτεμαχίων (όπως αυτά δηλώνονται στη δήλωση ΟΣΔΕ), τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και την έγκαιρη ενημέρωση- προειδοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, που βρίσκονται στη ζώνη προειδοποίησης και που αναμένεται να πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα. 

Η υλοποίηση της ψηφιακής αυτής εφαρμογής αποτέλεσε και το κύριο αντικείμενο συνάντησης του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο με τον διοικητή και στελέχη της ΕΜΥ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.