Διαφορα

Μειωμένες οι τιμές των "πράσινων" τιμολογίων τον Φεβρουάριο

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Μειώσεις που αγγίζουν και το 20% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας για τον τρέχοντα μήνα. 

Με φόντο τη σημαντική αποκλιμάκωση της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος τον προηγούμενο μήνα, η οποία κινήθηκε κάτω από 100 ευρώ/ανά μεγαβατώρα, οι πάροχοι ενέργειας ανακοίνωσαν τιμολόγια για τον μήνα Φεβρουάριο. Η έκπτωση συνέπειας διατηρείται σε έξι παρόχους. Χρέωση νυχτερινού τιμολογίου διαθέτει η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η ΔEΗ ανακοίνωσε τελική τιμή χρέωσης 12,8 λεπτά μειωμένη κατά 12% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Η χρέωση για πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 13,76 λεπτά, ενώ για τη νύχτα είναι στα 10,32 λεπτά. Αυτό τον μήνα δεν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός διακύμανσης.

Protergia ανακοίνωσε τελική τιμή προμήθειας 14 λεπτά.

ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τελική τιμή προμήθειας 13,924 λεπτά.

Elpedison τελική χρέωση στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 14,64 λεπτά για τις παραπάνω κιλοβατώρες.

NRG ανακοίνωσε τελική τιμή προμήθειας 12,4 λεπτά.

Ελινόιλ ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο στα 11,798 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε ειδικό τιμολόγιο στα 12,688 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Volton ανακοίνωσε ειδικό τιμολόγιο στα 12,476 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

-H ZENIΘ ανακοίνωσε ειδικό τιμολόγιο στα 14,468 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Volterra ανακοίνωσε τελική χρέωση στα 13,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Solar Energy ανακοίνωσε τελική χρέωση 13,975 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

WE ENERGY ανακοίνωσε τελική χρέωση 14,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Τα τιμολόγια ρεύματος έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των παρόχων, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΡΑΕΕΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απώλεια της έκπτωσης συνέπειας μπορεί να φέρει αύξηση που ξεπερνά και το 50%. Το πάγιο παρέμεινε έως 5 ευρώ τον μήνα για όλες τις εταιρείες. Επίσης, σε τέσσερις παρόχους ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός. Υπενθυμίζεται πως στα «πράσινα» τιμολόγια υπάρχει ένας μηχανισμός διακύμανσης, ο οποίος δεν ενεργοποιείται μόνο όταν η τιμή εκκαθάρισης του προηγούμενου μήνα είναι εντός των ορίων (Lu και Ll) που έχει ορίσει ο εκάστοτε προμηθευτής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.